Interview with Nadal

Tisková konference s Nadalem (18.05.2012)

Řím, Itálie
by ATP Staff | 18.05.2012
Pátek, 18. květen 2012
Rozhovor s: Rafael Nadal

Co nám můžeš říci o. Můžeš nám říci, jestli ses vrátil do formy před RG
Nadal: No – Hrál jsem ne proto, že jsem zpět ve formě, hrál jsem jeden z mých nejlepších utkání na antuce proti obtížnému soupeři. Jsem dnes rád, že jsem hrál proti soupeři jakým je Tomas (Tomáš Berdych). Hrál jsem dobře v Monte Carlu a MC a Barceloně také.

Nastal okamžik ve druhém setu, kdy jsi hrál 9 her bez chyby. Vysoce kvalitní tenis proti kvalitnímu soupeři.
Nadal: Byl to velký zápas a jeden z kvalitnějších zápasů v tomto roce, protože level soupeře je vysoký a hraje s obrovskou důvěrou a já hrál pod tlakem po celou dobu zápasu a mé šance na návrat byly mizivé a nic moc, a tak jsem musel být soustředěný. Udělal jsem něco fantastického a já šel dovnitř se svým forhendem a mé pohyby byly fantastické a včera jsem se začal cítit velmi dobře. Udeřil jsem několika fantastickýma výstřely a tento druh střely přichází s důvěrou na……….

Stačí se podívat na zápas s Davidem – jo, je teď tak dobrý, mohl bys nám dát určitou představu o tom, jak se připravit na další zápas proti člověku, kterého znáš tak dobře.
Nadal: Víte že s hrou Davida budu muset běhat a hodně bojovat, musím hrát lépe než v Barceloně. Nesmím polevit a je velmi těžké hrát proti němu, protože celou dobu vyvíjí nátlak a myslím si, že to mohu zvládnout a je normální ztratit set a ztratit sadu proti Davidovi, což je ale děsivé. Je velmi na vysoké úrovni. Vím, že musím hrát ten nejlepší tenis, stejně jako dnes — do limitu, zítra je další den a já to udělám. V tomhle turnaji to je normální …. Jsou tu všichni nejlepší hráči.

Omlouvám se za diskuzi mimo tenis. Jste jedním z největších fanoušků profilu Europe fotbalu. Co si myslíte o zítřejší Ligy Mistrů – jak myslíte že to dopadne?
Nadal: Já nevím. Je velmi obtížné předpovědět výsledky ve fotbale. Miluju jak finále hrají Bayern Munich. Ten jejich styl a to jak hrají bláznivě útok, no zároveň cítím, že Chelsea si zaslouží vyhrát — bojují o titul několik let – 8 nebo více a také se cítím z toho nešťastný, zaslouží si být tam. Neuvěřitelné úsilí v semifinále v Barceloně a doufám, že zápas uvidím. Jsem bláznivý fotbalový fanoušek.

Rafo, chtěl bych se zmínit o Seppi. Jsi jeden z top hráčů, hrající proti němu ……. Rotterdam a poté to utichlo …… Co si o něm myslíš – nemáme žádné top 10 hráče … Je dobrým potenciálem – bude 24 příští pondělí, co si o tom myslíš.
Nadal: Top 10 nebo top 20? Pokud jste 24, můžete být v top 20. Víte; v tenise se nikdy neví. On je kompletní hráč, když je v rytmu, je obtížné ho zastavit, když je nadčasový. Někdy jeho servis dokáže být lepší a potřebujete neslyšitelné dobře naservírovat. Ale nikdy nevíte, protože jste viděli hráče, o kterých nelze předvídat, že budou tím, čím jsou dnes – pokud se zlepší víc jak včera a předevčírem, pokud se mu podaří vyhrát i dnes — 360 bodů, pak je tam. Chcete-li být v topce, musíte uzavřít hranici, a to je tou věcí, Ano – zápasy stejně jako dnes, budete muset hrát proti Federerovi, no to, co opravdu dělá rozdíl je semi(finále) nebo finále jako v Monte Carlu a Roland Garros nebo zde – rozdíl mezi čtvrtinou a semi(finálem) a finále je jako 180 – 360 – 1000, potřebujete tam být. Jestliže je připraven, pak bude mít šanci.

Darrah Sklars

An ordinary girl from the Czech Republic in part of Europe, amateur graphic designer and web editor interested in social networks / media • INSTAGRAM, FACEBOOK, TWITTER, TUMBLR, VK.COM, OK.RU, REDDIT | Una chica corriente de la República Checa en parte de Europa, diseñadora gráfica aficionada y editora web interesada en redes sociales / medios • INSTAGRAM, FACEBOOK, TWITTER, TUMBLR, VK.COM, OK.RU, REDDIT | Obyčejná dívka pocházející z České republiky v části Evropy, amatérská grafička a editorka webů se zájmem o sociální sítě/média • INSTAGRAM, FACEBOOK, TWITTER, TUMBLR, VK.COM, OK.RU, REDDIT

Zanechat Odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com