Barcelona Open,  Important articles,  Monte Carlo,  Rafael Nadal

KAŽDÝ TÝDEN SI UŽÍVÁM, TĚŠÍ SPOKOJENÉHO NADALA

RAFAEL NADAL (31) ovládl potřetí v řadě a celkově pojedenácté antukový turnaj v Barceloně. První hráč světového žebříčku porazil ve finále řeckého mladíka Stefanose Tsitsipase 6:2, 6:1 a vítěznou sérii na svém nejoblíbenějším povrchu natáhl už na 19 zápasů a rekordních 46 setů. Naposledy na antuce prohrál ve čtvrtfinále loňského turnaje Masters v Římě.

Nadal v Barceloně navázal na suverénní výkony z minulého týdne v Monte Carlu, kde rovněž slavil jedenáctý titul. Ziskem 77. trofeje v kariéře se na čtvrtém místě historických tabulek vyrovnal Johnu McEnroeovi. Více titulů mají jen Jimmy Connors (109), Roger Federer (97) a Ivan Lendl (94). Celkem 55 turnajů Nadal vyhrál na antuce a dnes načal pátou stovku vítězství na tomto povrchu.

„Je hrozně těžké popsat, jak se dá vyhrát jedenáct titulů na jednom turnaji. Vyhrát jedenáctkrát Monte Carlo a jedenáctkrát v Barceloně je něco, co jsem si ani nedokázal představit, že je možné. Prostě si každý týden užívám a to, že můžu hrát na turnaji, který mám tak rád, pro mne moc znamená,“ řekl Nadal, jenž může na jedenáctý titul zaútočit i na letošním Roland Garros.

Před nabitým hledištěm jednatřicetiletý rodák z Mallorcy nedal devatenáctiletému Tsitsipasovi šanci a za 78 minut proměnil třetí mečbol. Talentovaný mladík, který se do finále turnaje ATP probojoval jako první Řek po 45 letech, si nicméně finálovou účastí polepší v žebříčku ATP o 19 míst na 44. příčku.

„Tsitsipas má před sebou skvělou budoucnost. Mám radost, že jsem tak těžkého soupeře porazil,“ pochválil protivníka, který byl druhým nejmladším finalistou v historii katalánského turnaje. Mladší byl jen Nadal, když v roce 2005 v osmnácti letech načal svou barcelonskou sbírku.

Zdroj: Tennis-Arena

Darrah Sklars

An ordinary girl from the Czech Republic in part of Europe, amateur graphic designer and web editor interested in social networks / media • INSTAGRAM, FACEBOOK, TWITTER, TUMBLR, VK.COM, OK.RU, REDDIT | Una chica corriente de la República Checa en parte de Europa, diseñadora gráfica aficionada y editora web interesada en redes sociales / medios • INSTAGRAM, FACEBOOK, TWITTER, TUMBLR, VK.COM, OK.RU, REDDIT | Obyčejná dívka pocházející z České republiky v části Evropy, amatérská grafička a editorka webů se zájmem o sociální sítě/média • INSTAGRAM, FACEBOOK, TWITTER, TUMBLR, VK.COM, OK.RU, REDDIT

Zanechat Odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com