History,  Important articles,  Match Results,  Rafael Nadal,  Roland Garros

PODESÁTÉ KRÁLEM ANTUKY

Byla to famózní jízda, kterou zakončil suverénním výkonem ve finále! Španělský tenista Rafael Nadal v něm zničil Švýcara Stana Wawrinku 3:0 po setech 6:2, 6:3 a 6:1, na letošním French Open tak neztratil jedinou sadu a raduje se z rekordního desátého titulu na antukovém grandslamovém turnaji v Paříži.

Jednatřicetiletý Nadal se na Roland Garros radoval z triumfu po třech letech. Poprvé zde zvítězil v roce 2005, další tituly přidal v letech 2006 až 2008 a 2010 až 2014. Nadal se jen v úvodu utkání nemohl spolehnout na svůj forhend a ve třetí hře odvracel brejkbol. Wawrinka ale returnoval do kurtu a víc šancí už mu Nadal v zápase nenabídl. Na dvorci Philippa Chatriera pak duelu jasně dominoval.

„Hraji co nejlépe všude, ale tady jsou moje pocity nepopsatelné a nesrovnatelné s ničím jiným. Tenhle turnaj je nejdůležitější v mé kariéře,“ řekl Nadal na kurtu.
Od stavu 2:2 v prvním setu získal Nadal sedm her v řadě. V celém zápase výborně podával a z forhendu i bekhendu Wawrinku, pařížského šampióna z roku 2015, doslova rozebíral. Byl tradičně skvělý v obraně, ale dokázal si dojít sám pro bod, což dokazuje statistika: rodák z Mallorky měl 27 vítězných míčů a udělal jen 12 chyb.

Zápas ukončil při druhém mečbolu už po dvou hodinách a pěti minutách. Tradičně pustil raketu a lehl si na záda na svůj milovaný antukový povrch.
Získal tak celkem patnáctý grandslamový titul a osamostatnil se na druhém místě historického pořadí. Na rekordmana Švýcara Rogera Federera ztrácí tři vavříny.

Z mužů nedokázal nikdo vyhrát jeden grandslam desetkrát. Mezi ženami je rekordmankou Australanka Margaret Courtová, která slavila jedenáctkrát na Australian Open, Martina Navrátilová zvítězila na trávě ve Wimbledonu devětkrát. Za vítězství na French Open vydělal stejně jako o den dříve nečekaná královna žen, Lotyška Jelena Ostapenková, 2,1 miliónu eur, v přepočtu přes 55 miliónů korun. Nadal se po triumfu posune v novém vydání žebříčku ATP na druhé místo.

Zdroj: Sport.cz

Další doporučené stránky:
Antukový král se vrátil na trůn
Nadal se mazlil s pohárem
Desátý pařížský titul pro krále
Nadal to dokázal
Nadal podesáté králem
Neuvěřitelný Nadal

Darrah Sklars

An ordinary girl from the Czech Republic in part of Europe, amateur graphic designer and web editor interested in social networks / media • INSTAGRAM, FACEBOOK, TWITTER, TUMBLR, VK.COM, OK.RU, REDDIT | Una chica corriente de la República Checa en parte de Europa, diseñadora gráfica aficionada y editora web interesada en redes sociales / medios • INSTAGRAM, FACEBOOK, TWITTER, TUMBLR, VK.COM, OK.RU, REDDIT | Obyčejná dívka pocházející z České republiky v části Evropy, amatérská grafička a editorka webů se zájmem o sociální sítě/média • INSTAGRAM, FACEBOOK, TWITTER, TUMBLR, VK.COM, OK.RU, REDDIT

Zanechat Odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com