Important articles,  Match Results,  Rafael Nadal,  Roger Federer,  Swiss Indoors

SWISS INDOORS: FEDAL FINAL IN BASEL (2015)

RAFA ROGER BASEL FINAL

Nejvýše nasazený hráč, Švýcar Roger Federer, zdolal v nedělním finále nasazenou trojku Španěla Rafaela Nadala v třísetové bitvě za dvě hodiny a pět minut 6:3 5:7 a 6:3 a ve svém rodišti získal již sedmý titul.

Nadal s Federerem nastoupili proti sobě ve finálovém zápase po téměř dvou a půl letech. Švýcar prohrál uplynulých pět vzájemných duelů včetně semifinále loňského Australian Open, ale v neděli dokázal rodáka z Mallorky po třech a půl letech zdolat, poprvé od semifinále v Indian Wells 2012. Bilanci vzájemných zápasů tak snížil na 11:23.

Bývalý první hráč světového žebříčku hrál v rodném městě zápas o titul už podvanácté a proti Nadalovi se k mečbolu dopracoval už ve třetím setu. První ještě dokázal Španěl odvrátit, během druhého už ale kapituloval. Federer vybojoval svůj šestý letošní titul, svou sbírku rozšířil už na 88 trofejí.

„Rafa má za sebou skvělý týden. Už tím, že jsem se dostal do finále v rodném městě, jsem měl pocit jako bych získal titul. Finále jsem si užil, byl to pro nás oba speciální zápas, doufám, že jich bude ještě víc. Je to neskutečný pocit vyhrát nad Nadalem, jsou to pokaždé výjimečné souboje. Je to důležitý triumf, hodně pro mne znamená,“ citovala agentura DPA slova 34-letého Federera


Roger Federer (1-Švajč.) – Rafael Nadal (3-Šp.) 6:3, 5:7, 6:3


Zdroj: Sport Aktuality SK

Darrah Sklars

An ordinary girl from the Czech Republic in part of Europe, amateur graphic designer and web editor interested in social networks / media • INSTAGRAM, FACEBOOK, TWITTER, TUMBLR, VK.COM, OK.RU, REDDIT | Una chica corriente de la República Checa en parte de Europa, diseñadora gráfica aficionada y editora web interesada en redes sociales / medios • INSTAGRAM, FACEBOOK, TWITTER, TUMBLR, VK.COM, OK.RU, REDDIT | Obyčejná dívka pocházející z České republiky v části Evropy, amatérská grafička a editorka webů se zájmem o sociální sítě/média • INSTAGRAM, FACEBOOK, TWITTER, TUMBLR, VK.COM, OK.RU, REDDIT

Zanechat Odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com