Important articles,  Rafa's Birthday,  Rafael Nadal,  Roland Garros

FRENCH OPEN: AFTER ROLAND GARROS RESULTS

RG Birthday Cake for Rafa

Když hlasatel na Roland Garros vítá cestou na dvorec Rafaela Nadala, klidně by mohl volat: „Dámy a pánové, přichází pan domácí.“ Španělský tenista je sice z Mallorky, ale pokud se někde může cítit doma, tak je to právě French Open v Paříži. Poslední roky tam pravidelně slaví své narozeniny a už osmkrát si k dortu přibalil také trofej za výhru v celém turnaji!

Radost Rafaela Nadala byla tentokrát možná větší než obvykle, na kurty se letos vracel po vleklých problémech s kolenem nadvakrát. A přestože ještě stihl od svého comebacku do Roland Garros nasbírat jedenatřicet antukových výher, nemohl si být příliš jistý tím, co se v Paříži během dvou týdnů stane.
Víte, já jsem nikdy neměl rád srovnávání. Ale je pravda, že vítězství v tomto roce má pro mě velmi zvláštní příchuť,“ přiznal Nadal. „Před pěti měsíci nikdo v mém týmu nesnil o comebacku, jako je tento, protože si nikdo nemyslel, že by to bylo možné… A my jsme teď tady a radujeme se z titulu! To jsou fantastické a neuvěřitelné pocity. Jsem velmi šťastný. Baví mě všechny tyhle emoce,“ říká Rafael Nadal po svém triumfu na dvorcích Rolanda Garrose.
Ovládnout osmkrát grandslamový turnaj na jednom místě, to se ještě nikdy před tím nikomu ve dvouhrách v tzv. open éře nepovedlo, ale není to jediný rekord, který teď Španěl vytvořil.
Na pařížské antuce vyhrál už 59. singlové utkání, a tím v historické tabulce předskočil Švýcara Rogera Federera, Argentince Guillerma Vilase, Ivana Lendla čo Jaroslava Drobného, kteří na tom byli ještě před turnajem – co se týče vítězných duelů – lépe.
Navíc už devátý rok po sobě získal Nadal aspoň jeden grandslamový titul.
Je prostě nejlepší,“ prohlásil během slavnostního ceremoniálu na Roland Garros poražený finalista David Ferrer. Pokud jde o antukové dvorce, má pro to Rafael Nadal hned několik důkazů.

Zdroj: Tenis Magazín 07

oddělovač

Darrah Sklars

An ordinary girl from the Czech Republic in part of Europe, amateur graphic designer and web editor interested in social networks / media • INSTAGRAM, FACEBOOK, TWITTER, TUMBLR, VK.COM, OK.RU, REDDIT | Una chica corriente de la República Checa en parte de Europa, diseñadora gráfica aficionada y editora web interesada en redes sociales / medios • INSTAGRAM, FACEBOOK, TWITTER, TUMBLR, VK.COM, OK.RU, REDDIT | Obyčejná dívka pocházející z České republiky v části Evropy, amatérská grafička a editorka webů se zájmem o sociální sítě/média • INSTAGRAM, FACEBOOK, TWITTER, TUMBLR, VK.COM, OK.RU, REDDIT

3 komentáře

Zanechat Odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com