Important articles,  Rafael Nadal,  Roland Garros

RG: NADAL IS AFTER THE GREAT BATTLE IN THE FINAL

RG Nadal is after the great battle in the final
RG: Nadal is after the great battle in the final

Španělský tenista Rafael Nadal se stal prvním finalistou mužské dvouhry na grandslamovém turnaji Roland Garros.

Obhájce titulu a sedminásobný šampion z pařížské antuky si ve strhujícím úvodním semifinále poradil s nejvýše nasazeným Srbem Novakem Djokovičem po více než čtyřapůlhodinové pětisetové bitvě 6:4, 3:6, 6:1, 6:7(7) a 9:7. V rozhodujícím dějství dokázal otočit z 2:4.

Nole neoplatil Nadalovi loňskou finálovou prohru a ani v tomto roce nezkompletizuje svou grandslamovou sbírku, do které mu chybí už jen trofej z francouzské metropole. Vyhrát všechny akce velké čtyřky se podařilo pouze osmi hráčům v historii. Posledním byl právě Nadal v září 2010 po triumfu na US Open. V nedělním osmém pařížském finále nastoupí proti vítězi duelu mezi domácím Francouzem Jo-Wilfriedem Tsongou a španělskou dvojkou Davidem Ferrerem.

Oddělovač

Až do stavu 3:3 Nadal s Djokovičem suverénně vyhrávali svá podání. V sedmém gemu Španěl díky kvalitním forhendům prolomil soupeřův servis a výhodu brejku přetavil v zisk prvního setu. Djokovič dělal příliš nevynucených chyb, nevycházeli mu ani jeho oblíbené bekhendy po čáře. Ve druhém dějství se Nadal po brejku v pátém gemu ujal vedení 3:2. Djokovič ale v dalších minutách výrazně zkvalitnil returny, získal čtyři gemy v řadě a vyrovnal stav setů na 1:1.

Na začátku třetího dějství Djokovič po sporném verdiktu empajrového rozhodčího Pascala Mariu, který označil míček z jeho rakety za aut, ztratil servis, což ho pořádně vykolejilo. Nadal ovládl kurt, po dalším brejku si vybudoval náskok 5:0 a měl dvě šance uštědřit soupeři „kanára“. Djokovič hrozbu zahnal, no Nadal dotáhl set do úspěšného konce. Nic na tom nezměnilo ani odebrání fiftýnu za překročení časového limitu při podání. Ve čtvrtém dějství měl Nadal dvakrát brejk k dobru a za stavu 6:5 byl dva míčky od vítězství. Djokovič si ale vynutil tajbrejk, ve kterém dominoval a diváci se dočkali vytouženého pátého setu.

Hned na jeho začátku Srb sebral Nadalovi podání, po potvrzení brejku se ujal vedení 2:0 a za stavu 4:2 byl blízko k vítězství. Nadal ale i díky více vítězným úderem z těžkých pozic přesně na čáru otočila na 5:4 a drama pokračovalo. Před koncem se přesto prosadil Španěl, který ze stavu 8:7 čistou hrou prolomil Djokovičovo podání a upravil svou impozantní bilanci na Roland Garros na 59:1.

Rafael Nadal po triumfu nad Djokovičem zářil spokojeností. „Byl to skvělý zápas. Musím pogratulovat Novakovi, který je velkým šampionem a určitě jednou na Roland Garros uspěje. Velké díky patří fanouškům, kteří mi hodně pomohli v těžkých časech, když jsem se po zranění vracel na kurty. I dnes byli fantastičtí. Každý zápas na antukovém kurtu Philippa Chatriera má své kouzlo a ten dnešní nebyl žádnou výjimkou. Za stavu 6:5 ve čtvrtém setu jsem podával na vítězství, no Novak potvrdil, že je velkým bojovníkem. Servoval jsem proti větru, co také sehrálo svou roli. V pátém setu v gemu na 4:3 jsem měl i trochu štěstí. Loni jsme odehráli s Novakem stejně skvělý zápas ve finále na Australian Open. Tehdy se z vítězství těšil on, teď já, i v tom je krása sportu,“ řekl Nadal v prvním rozhovoru přímo na kurtu.

Novak Djokovič byl po skončení duelu smutný. „Byl jsem součástí neuvěřitelného zápasu, bezprostředně po jeho skončení ale cítím zklamání. Nemyslím si, že bych dělal hodně špatných věcí, v rozhodujících momentech mi možná chybělo trochu štěstí. Rafa tam trefil několik neuvěřitelných čar a úhlů. Během celého zápasu podával dobře a agresivně,“ řekl Srb prostřednictvím Twitteru.

Zdroj: Sport Aktuality.sk

Oddělovač

Darrah Sklars

An ordinary girl from the Czech Republic in part of Europe, amateur graphic designer and web editor interested in social networks / media • INSTAGRAM, FACEBOOK, TWITTER, TUMBLR, VK.COM, OK.RU, REDDIT | Una chica corriente de la República Checa en parte de Europa, diseñadora gráfica aficionada y editora web interesada en redes sociales / medios • INSTAGRAM, FACEBOOK, TWITTER, TUMBLR, VK.COM, OK.RU, REDDIT | Obyčejná dívka pocházející z České republiky v části Evropy, amatérská grafička a editorka webů se zájmem o sociální sítě/média • INSTAGRAM, FACEBOOK, TWITTER, TUMBLR, VK.COM, OK.RU, REDDIT

2 komentáře

Zanechat Odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com