Important articles,  Rafael Nadal,  Roland Garros

NADAL SETŘEL DJOKOVIČE V EPICKÉM ZÁPASU

RG: Nadal setřel Djokoviče v epickém zápasu
RG: Nadal setřel Djokoviče v epickém zápasu

Rafael Nadal odehraje své osmé finále Roland Garros poté, co porazil světovou jedničku Novaka Djokoviče 6:4, 3:6, 6:1, 6:7(3), 9:7 za čtyři hodiny a 37 minut v pulzujícím semifinálovém střetu v pátek v Paříži.

„Musíš hru milovat,“ řekl Nadal. „Musíte ocenit to, co děláte v každém okamžiku. Naučil jsem se během celé své kariéry užívat si utrpení, tento druh zápasů jsou velmi zvláštní. Nemusíte dostat každý den příležitost zahrát si tento druh zápasů. Takže i když během těchto zápasů trpíte, tak si i přesto tyto okamžiky opravdu užijete..“

Španěl se utká tváří v tvář se čtvrtým nasazeným, Davidem Ferrerem ve finále již tuto neděli. Žene se za svým 12-tým grandslamovým šampionátem a vítězí FedEx ATP Head2Head rekordem nad Ferrerem 19-4 (to znamená, že má Ferrer bilanci nad Rafou 4 a Rafa nad ním 19).

Oddělovač

27-letý Nadal má bilanci 58-1 na Roland Garrosu a může se stát prvním člověkem v historii, který vyhrál osm titulů grandslamu na této akci. Levák utrpěl jedinou porážku v Paříži před čtyřmi lety ve čtvrtém kole proti Robinu Söderlingovi.

Nadal si zlepšil bilanci na 20-15 nad Djokovičem v jejich FedEx ATP Head2Head sérii. Srba také porazil na Roland Garros v roce 2012 ve finále a v roce 2007-08 v semifinále.

Djokovič zasadil Nadalovi krutou porážku v jejich předchozím střetnutí v Monte-Carlo Rolex Masters, kde ukončil Španělovo vítězství 46 zápasů bez porážky na této akci. Projevilo se to nějak na Rafovi? Španěl byl dvěma body od vítězství, když vedl 6:5, 30/15 ve čtvrtém setu, no Djokovič to dotáhl a vrátil se do vedení. Nadal to pak otočil 2:4 v dramatickém pátém setu a dal zápasu fascinující finiš.

„Byl to opravdu emotivní zápas,“ řekl Nadal. „Ale oba jsme hráli na velmi vysoké úrovni. Takže tento druh zápasu udělal tento sport velkolepým. Jsem spokojen se svou hrou a více než spokojen s tím, jak jsem bojoval v pátém setu po ztrátě obrovské šance v tom čtvrtém. To bylo asi to nejtěžší, co jsem musel udělat.“

„Byl to neuvěřitelný zápas, kterého jsem byl součástí, ale všechno co teď cítím je zklamání,“ řekl Djokovič. „Gratuluji svému soupeři, protože prokázal odvahu ve správném okamžiku a šel na střely. Když dal brejk v pátém setu, hrál neuvěřitelně ze základní čáry. Blahopřeji mu, protože tohle je ten důvod, proč je šampionem. To je důvodem, proč ovládá Roland Garros po mnoho let, já musím čekat až na příští rok.“

Nadal se dostal do devátého finále v několika turnajích od svého návratu po zranění levého kolene, které ho odsunulo mimo hru na sedm měsíců (od února). Rodák z Mallorky vyhrál sérii 21 zápasů po tom, co vyhrál tři po sobě jdoucí tituly na Barcelona Open Banc Sabadell (porazil Almagra), Mutua Madrid Open (porazil Wawrinku) a Internazionali BNL d’Italia v Římě (porazil Federera), porážka přišla ve finále Monte-Carlo Rolex Masters.

26-letý Djokovič byl kandidátem stát se osmým mužem v historii získat kompletní Grand Slam a dal Nadalovi pořádně zabrat, víc než Söderling.

Original article: ATP World Tour

Oddělovač

Darrah Sklars

An ordinary girl from the Czech Republic in part of Europe, amateur graphic designer and web editor interested in social networks / media • INSTAGRAM, FACEBOOK, TWITTER, TUMBLR, VK.COM, OK.RU, REDDIT | Una chica corriente de la República Checa en parte de Europa, diseñadora gráfica aficionada y editora web interesada en redes sociales / medios • INSTAGRAM, FACEBOOK, TWITTER, TUMBLR, VK.COM, OK.RU, REDDIT | Obyčejná dívka pocházející z České republiky v části Evropy, amatérská grafička a editorka webů se zájmem o sociální sítě/média • INSTAGRAM, FACEBOOK, TWITTER, TUMBLR, VK.COM, OK.RU, REDDIT

Jeden komentář

Zanechat Odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com