Celebrities about,  Rafael Nadal

MARTIN ŠTĚPÁNEK: NADAL MÁ TEĎ VĚTŠÍ MOTIVACI

Martin Štěpánek o Rafovi
Martin Štěpánek o Rafovi

Druhá polovina loňské sezony i začátek té letošní byl poznamenán absencí jednoho z nejvýjimečnějších hráčů historie. Rafael Nadal měl opět problémy s koleny a mnozí si kladli otázku, zda se ještě vůbec na dvorce vrátí. Upřímně řečeno, chyběl! Nejvíc to bylo vidět na obou grandslamech – US Open i Australian Open byly zkrátka nekompletní. Bylo to cítit všude. Mnoho hráčů v podvědomí vědělo, že jeden z nepřekonatelných rivalů v pavouku chybí, a tak se jim při příznivém losu otevírá šance na dříve těžko dosažitelný úspěch. Jenomže každý rozumný fanda ví, že stejně jako potřebuje fotbalová Sparta Slavii a Slavia zase Spartu, potřebuje tenisový svět svou špičku včetně Nadala. A to z jednoho prostého důvodu: souboje es přitahují nejvíc fanoušků po celém světě a hráče to žene k maximálnímu nasazení. Posouvají se hranice možností a jejich vzájemné bitvy se zapisují do historie.

oddělovač

Po dlouhém čekání se Rafa vrátil a do formy se dostal velmi rychle. Sice na prvním turnaji ve Viňa del Mar prohrál finále se Zeballosem, ale tituly v Sao Paulu a Acapulku, kde ve finále doslova sfoukl Ferrera 6:0 a 6:2, byly jasným signálem, že je opravdu zpátky. Nejtěžší zkouškou pro něj měl být první turnaj na betonu, na němž kolena trpí nejvíc, v Indian Wells. Jak to dopadlo, všichni víme, Rafa získal další titul.

Osobně si myslím, že některé špatné věci jsou pro něco dobré. V Nadalově případě dlouhá pauza mohla být přínosem. Kromě toho, že jeho opotřebované tělo dostalo delší regenerační kúru, ho zranění jistě posunulo i v jeho myšlení. Když jsem kdysi ležel v nemocnici po druhé operaci na depresivním pokoji oddělení ORL a nevěděl, jestli ještě někdy budu moci držet v ruce raketu, byl jsem psychicky na dně. Po návratu domů jsem se radoval z každé maličkosti, nic pro mě najednou nebyl problém, na všechno jsem se těšil a jakákoliv výzva mě nesvazovala, ale naopak motivovala.

Podle toho, co jsem viděl, má v tomto ohledu Nadal výhodu. Má snad ještě větší motivaci než dřív. Ví, že se kolena mohou kdykoliv ohlásit znovu a jsou reálnou hrozbou jeho tenisového konce. Každý okamžik, kdy může hrát, si teď chce užít naplno, těší se na něj a v neposlední řadě chce uspět! Po Paříži, kterou zase fantasticky vyhrál, prakticky neobhajuje ani bod. Proto se stává mým hlavním favoritem na světovou jedničkou na konci sezony.

Sympatický a milý Martin Štěpánek je bývalý 240. hráč světa; nyní kouč Chorvata Dodiga, předtím trenér Dlouhého a Gila

oddělovač

Darrah Sklars

An ordinary girl from the Czech Republic in part of Europe, amateur graphic designer and web editor interested in social networks / media • INSTAGRAM, FACEBOOK, TWITTER, TUMBLR, VK.COM, OK.RU, REDDIT | Una chica corriente de la República Checa en parte de Europa, diseñadora gráfica aficionada y editora web interesada en redes sociales / medios • INSTAGRAM, FACEBOOK, TWITTER, TUMBLR, VK.COM, OK.RU, REDDIT | Obyčejná dívka pocházející z České republiky v části Evropy, amatérská grafička a editorka webů se zájmem o sociální sítě/média • INSTAGRAM, FACEBOOK, TWITTER, TUMBLR, VK.COM, OK.RU, REDDIT

Zanechat Odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com