Important articles,  Rafael Nadal,  Viňa del Mar

RAFA HRAJE POD SVOU VLASTNÍ ZNAČKOU

Rafael Nadal skončil při svém prvním turnaji po zranění ve finále a ví, že ho čeká ještě hodně práce. Už ale nespolupracuje s agenturou IMG, ale s vlastní, kterou založil se svým agentem. Možná, že ve 26 letech už myslí na dobu, kdy s tenisem bude muset třeba kvůli zdraví skončit.

Bývalý vládce tenisových kurtů Rafael Nadal má za sebou po sedmi měsících léčení a rekonvalescence zraněného kolene první turnaj. Svůj comeback, který v chilském Viňa del Mar skončil porážkami ve finále v singlu i deblu, startuje už pod křídly vlastní marketingové agentury.

Španělský vítěz jedenácti grandslamových turnajů je nyní na světovém žebříčku až na pátém místě a ukončil spolupráci s agenturu IMG Worldwide. Spekulace o této změně Nadal v sobotu potvrdil, že založil vlastní agenturu se svým agentem Carlosem Costou.

„Rafael Nadal začal nové dobrodružství,“ uvedla agentura Reuters s tím, že Nadalova agentura bude také organizovat sportovní akce a kromě tenistů bude zastupovat i fotbalisty, golfisty a další sportovce.

Pro IMG je Nadalův odchod další ztrátou poté, co s ní v červnu ukončil spolupráci také druhý tenista světa Roger Federer i jeho agent Tony Godsick. Jim Gallagher, mluvčí IMG, podle sportbusiness.com popřál Nadalovi hodně štěstí a dodal, že „doufá v další budoucí spolupráci.“

IMG však nemusí příliš truchlit, protože dokázala získat nejtěžší tenisovou váhu, prvního hráče světového žebříčku Novaka Djokoviče ze Srbska.

Nadal pro El Mundo řekl, že byl rád, že znovu hraje, ale přiznal, že k návratu na vrchol má ještě daleko. „Musím zlepšit hodně věcí – reakce, energii i sílu. Musím pokračovat v práci, čekají mě hodiny a hodiny tvrdého tréninku,“ přiznal.

Rafa ale prozatím neskončí a všichni doufáme, že neskončí!

Zdroj: sport.ihned.cz

Darrah Sklars

An ordinary girl from the Czech Republic in part of Europe, amateur graphic designer and web editor interested in social networks / media • INSTAGRAM, FACEBOOK, TWITTER, TUMBLR, VK.COM, OK.RU, REDDIT | Una chica corriente de la República Checa en parte de Europa, diseñadora gráfica aficionada y editora web interesada en redes sociales / medios • INSTAGRAM, FACEBOOK, TWITTER, TUMBLR, VK.COM, OK.RU, REDDIT | Obyčejná dívka pocházející z České republiky v části Evropy, amatérská grafička a editorka webů se zájmem o sociální sítě/média • INSTAGRAM, FACEBOOK, TWITTER, TUMBLR, VK.COM, OK.RU, REDDIT

8 komentáře

Zanechat Odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com