Australian Open,  Tennis kings

DJOKOVIČ: „PODÁVAL JSEM NEJLÉPE ZA POSLEDNÍ DVA ROKY“

Po Austrálii se Novak Djokovič zaměří na titul z French Open. „S touto hrou tam mám šanci,“ doufá

MELBOURNE/PRAHA – Novinářům NOVAK DJOKOVIČ rozdával čokoládu a vtipkoval s nimi, že o zápase besedují v relativně dobrém čase. Vloni po maratonské bitvě s Nadalem seděl v místnosti pro tiskové konference ještě ve čyři ráno, letos sfouknul finále do půlnoci a zbytek do jedné hodiny.
I to vypovídá něco o tom, jak 25letý Srb vybojoval třetí titul z Australian Open v řadě. Poté, co srovnal na 1:1 na sety, svoji převahu na kurtu už jen umocňoval

Změnil jste něco zásadního od finále US Open, které nad vámi Murray vloni vyhrál?

Novak Djokovič: Všechny naše zápasy v posledních třech letech rozhodlo jen pár míčů, takže je těžké říct, jestli něco bylo jinak. Snažil jsem se být agresivnější, chodit si pro vítězné údery, hlavně ve třetím a ve čtvrtém setu, chodit víc na síť. Tam jsem byl poměrně úspěšný. Potřeboval jsem být tím, kdo bude diktovat tempo hry.

Pořád to byl ale velmi těžký zápas…

Novak Djokovič: To byl. První dva sety se hrály dvě a čtvrt hodiny, to o intenzitě zápasu hodně vypovídá.

Trvalo více než 30 her, než jeden z vás prolomil tomu druhému servis. Proč tak dlouho?

Novak Djokovič: Oba jsme podávali dobře. Drželi jsme si své servisy vcelku pohodlně. V prvních dvou setech jsem proti Andymu podával lépe než kdykoliv v poslednich dvou letech, ale taky o něm víme, že jeho return je neuvěřitelný.

Jaký teď bude další cíl? Vyhrát French Open?

Novak Djokovič: Prvním cílem teď bude užít si tohle vítězství. Pak taky budu muset honem rychle odletět do Evropy, čeká mě zápas 1. kola Davis Cupu. Takže se omlouvám, že s vámi nemohu hovořit až do zítřka… No a potom je tady samozřejmě nějaký čas do French Open. Dostal jsem se tam do finále a hrál výborně proti Rafovi, ale on je tam vždycky favoritem. Budu mít šanci, pokud zůstanu zdravý a vydržím hrát pořád stejně dobře jako teď.

Vidíte v sobě něco podobného, jako měl Andre Agassi, který vám předával cenu a taky hrál na Australian Open velmi dobře?

Novak Djokovič: Možná barevné oblečení, oba máme rádi barvy. On je legendou, vyhrál všechno. Taky měl velký vliv na tenis jako takový, byl jedním z prvních vyznavačů hry od základní čáry. Dřív většina tenistů hrála stylem servis-síť, Agassi to hodně změnil a pak se prosadilo víc hráčů od základní čáry.

Rozhovor zveřejnil (v pondělí) deník Sport s využitím www.australianopen.com

Darrah Sklars

An ordinary girl from the Czech Republic in part of Europe, amateur graphic designer and web editor interested in social networks / media • INSTAGRAM, FACEBOOK, TWITTER, TUMBLR, VK.COM, OK.RU, REDDIT | Una chica corriente de la República Checa en parte de Europa, diseñadora gráfica aficionada y editora web interesada en redes sociales / medios • INSTAGRAM, FACEBOOK, TWITTER, TUMBLR, VK.COM, OK.RU, REDDIT | Obyčejná dívka pocházející z České republiky v části Evropy, amatérská grafička a editorka webů se zájmem o sociální sítě/média • INSTAGRAM, FACEBOOK, TWITTER, TUMBLR, VK.COM, OK.RU, REDDIT

0 komentářů

Zanechat Odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com