Australian Open,  Roger Federer,  Tennis kings

ROZJETÝ ANDY: DOUFÁM, ŽE TO BUDE BOLET!

Čtyři a půl roku poté, co spolu poprvé hráli na grandslamu, prolomil britský tenista Andy Murray další psychologickou hranici na turnaji velké čtyřky porazil Rogera Federera. Vysloužil si tím postup do finále Australian Open, kde zítra (9:30 SEČ) potká Novaka Djokoviče. Proti světové jedničce nepůjde jako favorit, ale ani bez šancí. Ukázal totiž další vzestup.

MELBOURNE/PRAHA – Podruhé za sebou bude mít mužské finále na grandslamu stejné obsazení. V „remaku“ bitvy o korunu z US Open se v Melbourne střetnou Andy Murray, vítěz z New Yorku, a první tenista světa Novak Djokovič.
„Doufám, že to bude bolet,“ řekl Murray. „To by znamenalo, že to bude dobrý zápas.“
Už jen tím, že se do finále dostal, dodal vysoký Brit další argumenty ke svému zlepšování, které je pod vedením Ivana Lendla znatelné. Murray v semifinále porazil Rogera Federera v pětisetové bitvě 6:4, 6:7, 6:3, 6:7 a 6:2 a v páté sadě legendárního Švýcara zcela deklasoval – vyhrál 16 z 19 bodů při svém podání, pro vítězství si došel suverénně stylem šampionů. Federera zdolal na grandslamu poprvé.

„Vytvářel si víc šancí než já. Měl jsem problémy dostat se do jeho servisu,“ přiznal Federer, jehož pohyb vypadal v páté sadě poměrně odevzdaně. FedEx nastoupil do semifinále po středeční dlouhé řeži s Jo-Wilfriedem Tsongou, což se na něm podepsalo.
Plus proti němu byl Murray…
Ten hráč, který nad ním vedl 1:0 vloni ve fimále Wimbledonu, ale pak vyklidil pole. Od té doby uteklo ale v tenise hodně vody…
Murray, posílený tituly z plympiády i US Open, nepustil diktaturu ze svých rukou a nezlomil ho ani vynikající Federerův výkon na konci 4. setu, kdy podával na vítězství v zápase.
„To je normální, že se časem a věkem učíte, nabíráte zkušenosti, jste odolnější. Andy vypadá na kurtu klidnější v těchto velkých zápasech. Vyhrál zaslouženě,“ přiznal soupeři Federer.
Sám se rval ze všech sil a předvedl i na svoje poměry nevídané emoce, když ve čtvrté sadě naběhl k síti a cosi pokřikoval na svoji stranu. Zjevně Britovi vzkazoval: „Ještě se neusmívej, napřed mě musíš porazit!“
Což se Murraymu o několik desítek minut později přece jen podařilo.
„Na začátku pátého setu jsem hrál svůj nejlepší tenis v zápase. Samozřejmě jsem s Rogerem prohrál hodně zápasů, včetně hodně těch důležitých. Vyhrát tento je pro mě velice hezké,“ dmul se.
Vítěz, jemuž na tribuně tleskal i americký herec Kevin Spacey, ztratil dosud na Australian Open jen tři sety a může se stát prvním tenistou historie, který po svém premiérovém grandslamovém titulu přidá hned na následující akci i druhý.

Zdroj:  Deník Sport

Darrah Sklars

An ordinary girl from the Czech Republic in part of Europe, amateur graphic designer and web editor interested in social networks / media • INSTAGRAM, FACEBOOK, TWITTER, TUMBLR, VK.COM, OK.RU, REDDIT | Una chica corriente de la República Checa en parte de Europa, diseñadora gráfica aficionada y editora web interesada en redes sociales / medios • INSTAGRAM, FACEBOOK, TWITTER, TUMBLR, VK.COM, OK.RU, REDDIT | Obyčejná dívka pocházející z České republiky v části Evropy, amatérská grafička a editorka webů se zájmem o sociální sítě/média • INSTAGRAM, FACEBOOK, TWITTER, TUMBLR, VK.COM, OK.RU, REDDIT

0 komentářů

  • Vii

    Nikdy bych nevěřila tomu, že by Andy mohl porazit Rogera, ale ten zápas mu jednoznačně patřil a vyhrál právem. Je vidět, že spolupráce Andyho a Ivana Lendla se vyplácí a jak řekl Novak při děkovné řeči – Andy má jednoznačně na to, aby vyhrál příštích pár Grand Slamů. Nikdy nebyl mým favoritem, ale uznávám, že hraje špičkový tenis, také doufám, že bude dále pokračovat v krocení svých emocí. 😀

Zanechat Odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com