Abu Dhabí,  Important articles,  Olympics (Game),  Rafael Nadal

NÁVRAT NA KURTY SE ODKLÁDÁ (OPĚT)

Opět mimo kurty - dočkáme se návratu?

Španělský tenista Rafael Nadal sdělil, že kvůli žaludečním problémům nebude hrát první grandslam sezony. Loni hrál na Australian Open finále, tentokrát nepřijede. Návrat se prý bude konat až v únoru, na antuce v Acapulku.

Pauza se protahuje. Rafael Nadal hrál poslední zápas ve Wimbledonu proti Lukášovi Rosolovi.  Následně oznámil, že se z okruhu ATP na nějaký čas ztratí, chtěl se dát zdravotně dohromady.

Téměř sedmiměsíční léčba levého kolena už byla u konce a Španěl se měl jet rozehrát na exhibiční turnaj do Abú Zabí. Tam však svou účast na poslední chvíli zrušil.

„Koleno je v pořádku a rehabilitace probíhá dobře, přesně jak lékaři předpokládali. Kvůli viru jsem ale nemohl poslední týden trénovat,“ citovala agentura Reuters Nadalovo prohlášení.

Zdá se ale, že se Španěl stále necítí fit. Vedle exhibičního klání se odhlásil z dalších dvou turnajů. „Musím ještě vynechat turnaje v Dauhá i Australian Open. Vrátit bych se měl na turnaji v Acapulku,“ vysvětlil šestadvacetiletý Španěl. V mexickém městě se má hrát až na konci února.

Zda je za Nadalovým odkladem návratu opravdu jen virus v žaludku, se dá jen spekulovat. Pauza protáhnutá o další dva měsíce spíš napovídá o něčem jiném.

Každopádně Nadal byl zvyklý hrát jen na nejvyšší úrovni, a pokud se vrátí, chce opět hrát vyrovnané zápasy s Djokovičem, Federerem i Murrayem. Nyní se na to zřejmě ještě necítí a na prvním grandslamu sezony nechce vyhořet.

Logické je pak tedy načasování návratu na antukové kurty, kde se cítí nejsilnější.

Vítěz jedenácti grandslamů přišel loni kvůli problémům s kolenem o možnost obhajovat zlato na olympiádě v Londýně, kde měl být vlajkonošem španělské výpravy. Nadal také chyběl ve finále Davisova poháru, které bez něj španělská reprezentace s Českou republikou prohrála.

Píší na TN.nova.cz

Darrah Sklars

An ordinary girl from the Czech Republic in part of Europe, amateur graphic designer and web editor interested in social networks / media • INSTAGRAM, FACEBOOK, TWITTER, TUMBLR, VK.COM, OK.RU, REDDIT | Una chica corriente de la República Checa en parte de Europa, diseñadora gráfica aficionada y editora web interesada en redes sociales / medios • INSTAGRAM, FACEBOOK, TWITTER, TUMBLR, VK.COM, OK.RU, REDDIT | Obyčejná dívka pocházející z České republiky v části Evropy, amatérská grafička a editorka webů se zájmem o sociální sítě/média • INSTAGRAM, FACEBOOK, TWITTER, TUMBLR, VK.COM, OK.RU, REDDIT

0 komentářů

Zanechat Odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com