Australian Open,  Important articles,  Tennis kings

DJOKER: AUSTRALSKÝ HATTRICK

Jednadvacet je karetní oko, tři v řadě jsou střelecký hattrick. Rovněž jsou to čísla dokreslující dominanci Novaka Djokoviče na Australian Open. Srbský tenista vyhrál v Melbourne potřetí za sebou, celkem 21 zápasů v řadě, a jako první hráč v Open éře zvedl na Australian Open trofej nad hlavu třikrát v řadě. Andyho Murrayho ve finále porazil 6:7, 7:6, 6:3 a 6:2.

MELBOURNE/PRAHA – Arénu Roda Lavera může v klidu nazvat svým druhým domovem. Novak Djokovič nebyl ve finále Australian Open v ideální pozici, Andy Murray ho obral o první set a na začátku toho druhého mu zasazoval jednu ránu za druhou, ale pokud měl Djokovič někde na světě ukázat svoji sílu, není náhodou, že to bylo právě v Melbourne.
Dalším výborným výkonem se stal prvním tenistou od doby Roye Emersona, který první grandslam roku ovládl na tak dlouhou dobu.
„Vidím tento pohár a čtu všechna ta jména na něm. Jakou další motivaci bych mohl mít? Tohle je bezesporu ohromný úspěch v mé kariéře,“ radoval se.

Andy Murray naopak odešel zklamaný a s ním i Ivan Lendl, jeho kouč, s nímž oslavil první výročí jejich spolupráce. Po finále se potkali jen krátce. „Smůla,“ řekl Lendl svému svěřenci při podání rukou. Teď si podle svého zvyku dají krátkou pauzu a po ní se v Americe vrhnou do další práce.
Přes jejich velký pokrok tentokrát Murray na svůj premiérový grandslamový titul z US Open nenavázal. Pokud bude litovat jednoho konkrétního okamžiku z vyrovnaného nedělního souboje, pak to bude začátek druhé sady.
V němž Brit navázal na vítězný tie-break, čistou hrou si připsal první game a vedl 40:0 při Djokovičově podání. Srb se ale nedal. Odmítl být v druhém grandslamovém finále po sobě na té špatné straně.
„To byl první z klíčových momentů. Byl jsem 40:0 a hrál jsem proti větru. On (Murray) minul několik úderů, dokázal jsem servis udržet. Pak jsem se psychicky trochu uvolnil a cítil jsem se silnější než v první hodině zápasu,“ popsal Djokovič. Oživení zúročil hlavně ve hře na síti, kde vyhrál 35 z 41 výměn.
Druhým bodem pak bylo prolomení soupeřova podání v polovině třetího setu. Murray, rozervaný z pátečního dlouhého boje s Rogerem Federerem, si nadělal na nohou bolavé puchýře, jak se s Djokovičem honili ze strany na stranu. Na únavu a o jeden den kratší odpočinek se odmítl vymluvit, přesto mu v pekelném tempu síly chyběly.
„Většina hráčů na vrcholu jejich formy, když vedou 2:1 na sety, je velmi těžké zastavit,“ přiznal Murray. „Ve druhém setu jsem si vytvořil několik šancí, vedení 30:0, 30:15. bohužel jsem je nedokázal využít. To byl rozdíl mezi námi,“ řekl.
Djokovič se teď může zaměřit na French Open, poslední grandslam, který dosud nevyhrál. O jeho vyhlídkách ale hodně napoví příští týden, na kdy slíbil návrat antukový král Rafael Nadal.

Článek z pondělního deníku Sport

Darrah Sklars

An ordinary girl from the Czech Republic in part of Europe, amateur graphic designer and web editor interested in social networks / media • INSTAGRAM, FACEBOOK, TWITTER, TUMBLR, VK.COM, OK.RU, REDDIT | Una chica corriente de la República Checa en parte de Europa, diseñadora gráfica aficionada y editora web interesada en redes sociales / medios • INSTAGRAM, FACEBOOK, TWITTER, TUMBLR, VK.COM, OK.RU, REDDIT | Obyčejná dívka pocházející z České republiky v části Evropy, amatérská grafička a editorka webů se zájmem o sociální sítě/média • INSTAGRAM, FACEBOOK, TWITTER, TUMBLR, VK.COM, OK.RU, REDDIT

0 komentářů

Zanechat Odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com