Dalía,  Important articles,  Rafael Nadal

Nadal dá zraněnému kolenu tolik času, kolik bude potřeba


Mancor – Zraněný španělský tenista Rafael Nadal uvedl, že svému problémovému kolenu dá tolik času na vyléčení, kolik bude potřeba. Jedenáctinásobný grandslamový vítěz by se sice rád na kurty vrátil za měsíc v semifinále Davis Cupu proti USA, jistý si tím však není.

„Musím poslouchat doktory, být trpělivý a vrátit se, až se koleno úplně vyléčí. To nejlepší, co teď můžu udělat, je přestat hrát, uzdravit se, přijmout situaci a tvrdě pracovat, abych se vrátil lepší,“ uvedl Nadal v rozhovoru s novináři na Mallorce dva dny poté, co se odhlásil z US Open.
Třetí muž světového žebříčku nehrál od Wimbledonu, kde senzačně vypadl v druhém kole s Lukášem Rosolem. Poté se odhlásil z olympijského turnaje, kde měl obhajovat zlato, a vynechal i turnaje v Torontu a v Cincinnati.

Nadal má i kvůli svému agresivnímu hernímu stylu problémy s koleny už delší dobu, což ho například v roce 2009 stálo start ve Wimbledonu. Půl roku nato musel zase odstoupit z Australian Open. Letos už ho zánět v kolenu donutil vzdát semifinálový zápas na březnovém turnaji v Miami.
„Ten problém je stále stejný. Začalo to někdy v únoru kolem Indian Wells. Poté jsem několik měsíců hrál s potížemi, jako třeba v Miami, ale za normálních okolností mám bolest a zranění pod kontrolou,“ uvedl šestadvacetiletý Španěl.

„Ale po Roland Garros se to zhoršilo, takže jsem do Wimbledonu nepřijel v ideálním stavu,“ dodal sedminásobný vítěz pařížského antukového grandslamu.
Nadal si dobře uvědomuje, že vzhledem ke své absenci může klesnout ve světovém žebříčku minimálně o jednu pozici, protože měl v New Yorku obhajovat loňskou finálovou účast.

„V této fázi kariéry je pro mě žebříček to nejméně důležité,“ řekla bývalá světová jednička. „Důležitější je, abych byl fit jako v prvních šesti měsících roku, kdy jsem do každého turnaje vstupoval s šancí na vítězství,“ dodal.
Jeho trenér a strýc Toni uvedl, že by se jeden z nejlepších tenistů historie mohl vrátit na kurty v daviscupovém duelu proti USA, jenž startuje 14. září. „Pokud by moje koleno bylo v pořádku a kapitán by o mě stál, tak bych tam samozřejmě strašně rád hrál. Byl by to velký návrat. Ale pokud to nevyjde, tak prostě budu muset počkat o něco déle,“ dodal čtyřnásobný vítěz Davis Cupu.


Zdroj:
www.Denik.cz
Mysleli jste si, že Rafa ukončuje svou sportovní kariéru? NE!, všechna tato tvrzení jsou nepodložena, nikdo ani sám Rafa nic nenaznačili … Kdyby něco takového nastalo, dozvíte se to mezi prvními ze spolehlivého zdroje

Darrah Sklars

An ordinary girl from the Czech Republic in part of Europe, amateur graphic designer and web editor interested in social networks / media • INSTAGRAM, FACEBOOK, TWITTER, TUMBLR, VK.COM, OK.RU, REDDIT | Una chica corriente de la República Checa en parte de Europa, diseñadora gráfica aficionada y editora web interesada en redes sociales / medios • INSTAGRAM, FACEBOOK, TWITTER, TUMBLR, VK.COM, OK.RU, REDDIT | Obyčejná dívka pocházející z České republiky v části Evropy, amatérská grafička a editorka webů se zájmem o sociální sítě/média • INSTAGRAM, FACEBOOK, TWITTER, TUMBLR, VK.COM, OK.RU, REDDIT

12 komentáře

Zanechat Odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com