Interview with Nadal

Tisková konference s Nadalem (19.05.2012)


Řím, Itálie
by ATP Staff | 19.05.2012
Sobota 19. květen 2012
Rozhovor s: Rafael Nadal

Také gratuluji ke tvé výhře. Hraješ velmi dobře. Jaký byl rozdíl mezi 1. a 2. setem?
Nadal: V prvním setu bylo neuvěřitelné, jak David nastavil zápas úžasným rytmem, agresivním a dlouhým. Jeho pohyby byly neuvěřitelně dobré a tak jsem zabral co nejvíce, dal to na 3-3 a další věc, o kterou jsem se snažil, bylo tohle skóre udržet hodně podobné, když hrál na začátku zápasu, snažil jsem se soustředit na servis uvedený stejným skóre – po prvních 7 her zápasů je hra více si rovna – předtím to nebylo.
David hrál agresivně v Barceloně. Hrál více agresivně, než kolik dnes?
Nadal: Ano – myslím, že kvalita tenisu, v první řadě hry, byla v mnohem větší míře než v Barceloně, a to byl můj pocit, měl jsem včera fantastický zápas, a tak jsem to nehrál moc dobře proto, že se to nedalo. Jeho střela byla dobrá a agresivní a já neměl čas trefit do míče za normálních podmínek a všechny míče, které byly ním poslány, byly agresivní a velmi obtížné.

Můžeš nám říci o spokojenosti být tady v Římě ve finále?
Nadal: Nejlepší věcí, zřejmě po fantastické době v Barceloně a Montecarlu, je nadále hrát v antukovém turnaji, a poté ve finále bez ztráty setu, je to něco fantastického a já jsem šťastný. Hrát a vyhrát 2 turnaje a hrát ve finále tohoto turnaje.. Zítra bude obtížné a důležité utkání a důležitý zápas… ale pokud nebudu mít zítra rytmus… Můžeme zapomenout na turnaj v Madridu – to není antuka. Cítím se fantasticky po celou tu dobu. Řím je pro mě důležitý turnaj a jsem tu posedmé, tohle bych si nedovedl představit před několika lety. Jsem psychicky spokojený s prvním setem, no soustředil jsem se, když jsem tam byl, snažil jsem se čekat na okamžik a ve druhém .. byl jsem trochu unavený.

Poté, co jsi vyhrál první set ……… neslýchané…….
Nadal: Ve druhém kole nemůžete myslet na finále, dřív než v sobotu odpoledne a měl jsem pocit, že prostě budu ve finále, ta myšlenka je dobrá, někdo bude dobrý, zítra budu hrát co nejlépe a doufám, že budu mít své šance.

Ptal jsi se na televizi tento večer, abys mohl vidět Novaka proti Rogerovi nebo sledovat na TV fotbal?

Nadal: Myslím, že neuvidím tenis v mém hotelu. Nemám terlevizní kanál. Nemám televizní kanál, no rád bych se podíval trochu na fotbal, no mám zde svou rodinu, je tady má matka a sestra, dnes nemusíme jít na večeři. Lepší je jít ven a trochu se uvolnit – dnes to bylo těžké a zítřek taky.

Hrál jsi hodně tenis v posledních 2-3 měsících. Jak je na tom po fyzické stránce vaše koleno?
Nadal: V únoru na Mallorce jsem byl cvičit a hrát v Montecarlu a Barceloně, koleno bylo dobré, když jsem fit a cvičím a soutěžím, jen myslím na míč a běžím proti soupeři – to je první věc, kterou musím udělat, tenis si užívám. Uzavřít sezónu dobrým závodem, je jen velmi málo místa v top 3 a já jsem rád, že jsem součástí skupiny, zítra nastane velké finále (20. květen), poslední rok byla vynikající sezóna, nejde nutně o výsledky, no cítil jsem se trochu unavený než je u mě obvyklé, a tak zítra… .

Předtím jsi řekl, že opravdu nemáš jedno, kdo si zítra zahraje, protože je někdo velkým soupeřem. V případě, že vyhraješ turnaj, je mnohem důležitější porazit Djokoviče, jak jsi ztratil 2 doby vůbec poprvé na antuce a pak ho na antuce porazil, nebo důležitější porazit Federera?
Nadal: Mám jiný pohled na soutěže a sporty, pro mě důležitá věc je vyhrát titul a ne proti Djokovičovi nebo Federerovi, je pro mě důležitější vyhrát Řím. Pokud bych vyhrál proti Rogerovi, byla by to fantastická hra. Vyhrát proti Novakovi také – je to nejfantastičtější hráč zároveň s Federerem …… Nejspíš je důležitý turnaj a to vychází z mého srdce a říkám to vám.

Hovořil jsi o prvním setu, ale ne o tom druhém. Řekl jsi, že tvůj výkon .. byl nejlepším zápasem v letošním roce. Druhý set byl lepší?
Nadal: Po hře 1 hodiny a 30 minut ve druhém setu za poraženým je těžkým druhým setem, začal jsem druhý set se stejnou rozhodností jako na začátku hry a on ztratil svou intenzitu a trochu psychiky, tak jsem šel na 7-6 a pak 30 a on dál, pak se činil fantastickým úsilím a pak prohrál. S 3-1 se nedalo. Druhý set jsem hrál dobře, a když hrajete tuhle vysokou úroveň, rytmus dělá rozdíl. Mám pocit, že je to lepší, ale dnes to bylo jiné proti Berdychovi a já útočil od začátku, no nemohl jsem trefit míč, a tak jsem bojoval proti jeho bekhendu, dnes jsem neměl tu šanci a když jsem trefil míč krátce, měl mě na špatné pozici.

Máš výborný start se svým servisem – máš nějaké vysvětlení, proč tomu tak je tento týden?
Nadal: Nezapomeňte na mé dvojité chyby …….. víte, že je důležitý servis, mít dobrý servis – pro všechny, ne jen pro sebe sama, takže pokud to dobře naservírujete, jako dnes proti nejlepšímu hráči na světě a začnete ztrácet servis, jste zvyklí vyhrát zápas na jistotu.

Darrah Sklars

An ordinary girl from the Czech Republic in part of Europe, amateur graphic designer and web editor interested in social networks / media • INSTAGRAM, FACEBOOK, TWITTER, TUMBLR, VK.COM, OK.RU, REDDIT | Una chica corriente de la República Checa en parte de Europa, diseñadora gráfica aficionada y editora web interesada en redes sociales / medios • INSTAGRAM, FACEBOOK, TWITTER, TUMBLR, VK.COM, OK.RU, REDDIT | Obyčejná dívka pocházející z České republiky v části Evropy, amatérská grafička a editorka webů se zájmem o sociální sítě/média • INSTAGRAM, FACEBOOK, TWITTER, TUMBLR, VK.COM, OK.RU, REDDIT

Zanechat Odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com