Important articles

Rafa: „Rosol mlátil do míčků neuvěřitelnou silou“

Proběhla tisková konference s Nadalem po jeho prohraném zápase s Lukášem Rosolem


Letošní ročník tenisového Wimbledonu ve čtvrtek zaznamenal největší senzaci, když se z pavouku mužské dvouhry musel po pětisetové prohře s Lukášem Rosolem poroučet loňský finalista a dvojnásobný vítěz Rafael Nadal.

Nadal po zápase ocenil vynikající hru českého hráče, který ho v páté sadě nepustil k ničemu. Rosol do utkání nastupoval se skromným cílem alespoň chvílemi držet s Nadalem krok, místo toho však zásluhou dělového servisu a tvrdých úderů soupeře přehrával.
„Je to jen tenisový zápas, není to žádná tragédie. Jsem sice zklamaný, ale v prvních třech setech jsem vůbec nehrál dobře. Ve čtvrté sadě jsem se dostal do tempa, pak se zatáhla střecha a mě to trochu vyhodilo z rytmu. Každopádně v pátém setu hrál soupeř fantasticky. Mlátil do míčků neuvěřitelnou silou, nepociťoval žádný tlak a vše se vyvíjelo v jeho prospěch,“ vyprávěl po utkání zklamaný Nadal.
Tomu se tak rozplynul sen navázat na svá dvě wimbledonská vítězství z let 2008 a 2010. Naposledy prohrál Nadal s takto nízko postaveným hráčem na turnaji v Queen´s 2007, kdy nestačil na tehdy 105. hráče žebříčku, Francouze Nicolase Mahuta.
Nejhorším výsledkem ve Wimbledonu španělského vlajkonoše olympijské výpravy na blížící se olympiádě v Londýně bylo vyřazení od 65. hráče světa Lucemburčana Gillese Müllera v roce 2005. „Hrál jsem proti velmi motivovanému soupeři a ten podal životní výkon,“ smekl před Rosolem Nadal.
Zveřejnil/a Tn.Nova.cz

Darrah Sklars

An ordinary girl from the Czech Republic in part of Europe, amateur graphic designer and web editor interested in social networks / media • INSTAGRAM, FACEBOOK, TWITTER, TUMBLR, VK.COM, OK.RU, REDDIT | Una chica corriente de la República Checa en parte de Europa, diseñadora gráfica aficionada y editora web interesada en redes sociales / medios • INSTAGRAM, FACEBOOK, TWITTER, TUMBLR, VK.COM, OK.RU, REDDIT | Obyčejná dívka pocházející z České republiky v části Evropy, amatérská grafička a editorka webů se zájmem o sociální sítě/média • INSTAGRAM, FACEBOOK, TWITTER, TUMBLR, VK.COM, OK.RU, REDDIT

Zanechat Odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com