Dalía,  Important articles,  Olympics (Game)

Rafa nebude vlajkonošem, má velké problémy s kolenem


Tenista Rafael Nadal nebude obhajovat zlatou olympijskou medaili z Pekingu 2008. Španěl zrušil svou účast v Londýně kvůli problémům s kolenem.

Třetí hráč světa se od Wimbledonu, kde ho ve druhém kole překvapivě vyřadil Čech Lukáš Rosol, potýkal se zánětem v koleně a necítí se být v optimální kondici. Zrušil kvůli tomu i plánovanou exhibici s Novakem Djokovičem.
„Nejsem schopen v Londýně hrát, a proto neodjedu se španělskou výpravou, jak jsem plánoval,“ uvedl v oficiálním prohlášení Nadal, který měl být španělským vlajkonošem.Také proto je velmi zklamaný. „Dnešek je jedním z nejsmutnějších dnů mé kariéry. Být vlajkonošem na zahajovacím ceremoniálu her v Londýně by byl zřejmě jeden z nejúžasnějších momentů, takže si umíte představit, jak těžké to bylo rozhodnutí,“ svěřil se šestadvacetiletý tenista, bývalá světová jednička.
Do poslední chvíle se snažil zotavit a dostat se zpět do formy, ale závod s časem prohrál. „Musím myslet na své kolegy a nechat hrát někoho, kdo je lépe připravený,“ dodal jedenáctinásobný grandslamový šampion.V olympijském pavouku mužské dvouhry ho nahradí Feliciano López, jak posléze oznámila Španělská tenisová federace. Náhradního vlajkonoše národní olympijský výbor určí v pátek.

Jeho prezident Alejandro Blanco novinářům řekl, že Nadal byl naprosto zničený. „Je to pro něj smutné, ale znovu dokázal, jak skvělá je osobnost. Když není stoprocentní, když není schopen útočit na vítězství, tak raději přenechá šanci někomu jinému,“ ocenil přístup sedminásobného vítěze Roland Garros.
Na odstoupení rodáka z Mallorky rychle reagovali i další. „Je to pro Rafu škoda, ale nejdůležitější je, aby se dal brzy do pořádku. Je nejlepší,“ napsal na svůj twitterový účet Nadalův krajan, pátý hráč světa David Ferrer.
„Je to ta nejhorší zpráva, jakou jsme se mohli dozvědět. Rafa byl vždycky příkladem vytrvalosti a houževnatosti, přejeme mu rychlé uzdravení,“ uvedl v oficiálním prohlášení šéf tenisového svazu José Luis Escanuela.
Když jsem četla tuhle zprávu, úplně jsem se lekla! Hlavně ať se uzdraví, taky mi je to líto, že se nezúčastní, ale raději to vzdát, než si přivodit vážnější zranění! Kéž se šetří a opatruje, aby byl na US Open v pořádku! Oh my beautiful love :***
ZDROJ ČERPÁNÍ – Oh.iDnes.cz

Darrah Sklars

An ordinary girl from the Czech Republic in part of Europe, amateur graphic designer and web editor interested in social networks / media • INSTAGRAM, FACEBOOK, TWITTER, TUMBLR, VK.COM, OK.RU, REDDIT | Una chica corriente de la República Checa en parte de Europa, diseñadora gráfica aficionada y editora web interesada en redes sociales / medios • INSTAGRAM, FACEBOOK, TWITTER, TUMBLR, VK.COM, OK.RU, REDDIT | Obyčejná dívka pocházející z České republiky v části Evropy, amatérská grafička a editorka webů se zájmem o sociální sítě/média • INSTAGRAM, FACEBOOK, TWITTER, TUMBLR, VK.COM, OK.RU, REDDIT

Zanechat Odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Tato stránka používá Akismet k omezení spamu. Podívejte se, jak vaše data z komentářů zpracováváme..

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com